EVENEMENTEN

2020-2021

CORONA

Even uit het oog, nooit uit het hart!

Niemand had verwacht dat het afscheid van ons publiek na onze productie "Allo Allo" in januari 2020 zo lang zou duren. De twee daaropvolgende jaren werden er met afstand, van elkaar, maar ook van ons sociaal en cultureel leven. We maakten plannen die we telkens opnieuw moesten opbergen. Geen tweede productie in april 2020, geen 5-jarig jubileum van ons Stoempfestijn, geen producties in januari 2021 en 2022. Met een steeds kleiner wordende bubbel groeide het verlangen naar de vriendschap, genegenheid en vertrouwe omgeving van onze vereniging. Om de spirit erin te houden maakten we een filmpje met de kerstwensen van al onze leden en brachten we met de Paashaas een bezoekje aan onze leden. Tijdens onze tocht werden we enthousiast onthaald door vele Liedekerkenaren. Met eitjes ten voordele van Togo steunden we ook meteen een goed doel.


In april 2022 was het eindelijk zover, KvR Toneelkring De Waag stond te poppelen om weer aan de slag te gaan en kwam terug, als 1 team, als 1 grote familie!


2021

LIKART LIGHT

Tijdens de coronaperiode organiseerde de gemeente Liedekerke 'Likart Light', een kunstenwandelroute doorheen Liedekerke. Door het scannen van een QR code konden de deelnemers genieten van een kort theaterfragment uit onze producties 'Hoerenleed' en 'Allo Allo'. 


Deze fragmenten werden eveneens vertoond op 'LikART in je Living'. Via het YouTube kanaal van GC Warande konden Liedekerkenaren lachen en herinneringen ophalen aan een fijne toneelavond vanuit hun zetel!


https://www.youtube.com/watch?v=oiDDGSi0Jv8

Likart Light5
Likart Light6
Likart Light7
Likart Light1
Likart Light2
Likart Light3
Likart Light4

2017

LikART (1)
LikART (15)
LikART (16)
LikART (4)
LikART (19)
LikART (21)
LikART (20)
LikART (18)
LikART (10)
LikART (14)
LikART (11)
LikART (5)
LikART (6)
LikART (7)
LikART (8)
LikART (17)
LikART (13)
LikART (2)
LikART (9)
LikART (3)
LikART (12)

Op 6 en 7 mei 2017 organiseerde het gemeentebestuur i.s.w.m. academies en lokale partners de eerste kunstenpromenade door het centrum van Liedekerke. Het evenement ging door op maar liefst 35 verschillende locaties. Meer dan 55 lokale kunstenaars, 1100 academie-leerlingen en 20 verenigingen brachten hun creatief talent naar bUiTen.


Toneelkring De Waag bracht  ieder uur de Theatherklucht 'Ga Door', tussen de voorstellingen werd er live muziek gebracht  door de live band 'Lady and the tramps' ! Voor de kinderen was er gratis kindergrime.


Jong GeWaagd bracht een innovatief  theaterproject 'Out of the box' !


Met maar liefst 400 bezoekers voor onze toneelkring op 'Het Hof', was deze eerste editie alvast een groot succes!


LIKART

2016

1e EDITIE STOEMPFESTIJN

Op zaterdag 29 oktober 2016 organiseerde Toneelkring De Waag haar 1e stoempfestijn.

Gezien het grote succes zal Toneelkring De Waag dit evenement vanaf nu jaarlijks organiseren.


Breng ons zeker een bezoekje eind oktober om te genieten van onze heerlijke, huisbereide STOEMP!


Stoempfestijn 7
Stoempfestijn 3
Stoempfestijn 8
Stoempfestijn 1
Stoempfestijn 2
Stoempfestijn 4
Stoempfestijn 5
Stoempfestijn 6
Internationaal rederijkscongres Liedekerke
Internationaal rederijkscongres Liedekerke 2

2014

Dat de jongste Kamer van Rhetorica De Waag haar mannetje kan staan bewijst het Internationaal Rederijkerscongres dat zij in 2014 mochten inrichten. Het rederijkerscongres is een jaarlijks ontmoetingsfeest tussen rederijkerskamers uit Vlaanderen en Nederland. Theater, muziek en een bezoek aan de Zepposmolen en het volksinstrumenten museum vormden de perfecte formule om tijdens dit tweedaagse evenement Liedekerke op de kaart te zetten. Toneelkring de Waag én de gemeente Liedekerke zullen in de toekomst geen onbekenden meer zijn voor het culturele Vlaanderen en Nederland!

REDERIJKERSCONGRES