Januari 2020

ALLO ALLO

"The fallen Madona with the big boobies"

Iedereen kent wel cafébaas René Artois, Herr Flick, Monsieur Leclerc, Yvette, Mimi en Helga en het beroemde schilderij van Vonn Klomp  “The Fallen Madonna with the big boobies”.


Wij volgen het leven van René Artois en zijn vrouw Edith in hun café in het Franse dorpje Nouvian. Wanneer de tweede wereldoorlog uitbreekt wordt hun leven overhoop gegooid.


René probeert de Duitsers te paaien met af en toe een gratis drankje en gratis  “diensten “ van zijn serveersters, in ruil voor moeilijk te verkrijgen artikelen zoals paraffine, suiker en boter. Tegelijkertijd werkt hij ook nauw samen met het verzet. De jacht op het schilderij, door de Duitsers erg gewild, de ondergedoken piloten in zijn café en het nakende bezoek van Hitler aan het dorp maken van het geheel een hilarisch stuk.

Speeldata


Vrijdag 17 januari 2020

Zaterdag 18 januari 2020

Zondag 19 januari 2020

Woensdag 22 januari 2020

Vrijdag 24 januari 2020

Zaterdag 25 januari 2020


Locatie


GC Warande


Auteur


Jeremy Lloyd & David Croft


Regie


Frans Vanderschueren

Cast

Regie assistent en Souffleur: Lydia Van Laeren / Toneelmeesters: Karel Van Overdijn, Mike Minnebo, Ronny Merckx /

Grime-Haartooi-Kledij: Hilde Droeshout, Terry Merckx Van Londerzele, Annelies De Brabanter / Choreografie: Riet Stockmans / Technische leiding: Johan De Rijck / Geluid: Christoph Ravyst / Belichting: Yann Lenaerts, Arno Rossignol / Decor-Licht:

François Asselman, Johnny De Brabanter, Patrick d’Hoker, Johan De Rijck, Frank De Strooper, Adolf Geeraerts, Francis Gochet, Ronny Merckx, Mike Minnebo, Karel Van Overdijn, Jan Rossignol, Johnny Van den Broeck / Public Relations: Nadine Baeyens, Marc De Bisschop, Bettina De Bolle, Johan De Rijck, Ingrid De Schryver, Diane Janssen, Johnny Van den Broeck, Hilde Droeshout / Affiche: Johan Duquet, Ann Droeshout / Website: Thomas Van Hecke / Programmablad & PPT: Johan Duquet, Xenia Geeraerts, Francis Gheysels / Reservatie: Nadine Baeyens, Marc De Bisschop / Productieleiding: Xenia Geeraerts


Woordje van de regisseur


Als men je vraagt om ‘Allo, Allo’ te regisseren dan krab je wel eens in je haar en baard. Dat iconisch feuilleton zal bij velen ongetwijfeld nog veel herinneringen oproepen, velen hebben nog een goed beeld van de acteurs .Dat kan je natuurlijk niet kopiëren. We zijn zoveel jaar verder, de dynamiek van het toneel is veranderd en de acteurs van toen zijn helaas niet meer te contacteren. Dan kan je proberen om van ieder personage een kopie te maken met hetzelfde uiterlijk, dezelfde stem, dezelfde gebaren. Maar dat is helaas niet doenbaar. Wat wel doenbaar is, is het verhaal en degekende dialogen opnieuw oprakelen: 'You stupid woman'; 'I shall say this only once'; 'It’s I, Leclerc' en de verbasterde uitspraken van Crabtree. Daarmee zijn we aan de slag gegaan en hebben zo ‘The fallen Madonna with the big boobies’ terug leven gegeven. Wees gerust, u zal ieder personage herkennen en u amuseren met hun frivoliteiten. Dit alles wordt gelardeerd met live muziek en dans uit de jaren 40. Zet u klaar voor een avond vol plezier en humor en wees ervan overtuigd dat ‘Allo, Allo’ een nieuw leven gekregen heeft.


De regisseur

Bekijk hier alle

Foto's

Allo Allo 3
Allo Allo 2
Allo Allo 1

Bekijk hier de

Promofilm