Januari 2016

Little Voice

“Een aangrijpende, realistische, muzikale tragikomedie, naar de gelijknamige film.”

Little voice vertelt het verhaal van een meisje die zich sinds de dood van haar vader teruggetrokken heeft op zolder. Ze leeft er in haar eigen droomwereld op de tonen van haar vaders platencollectie. Haar ordinaire moeder versiert intussen de ene dubieuze man na de andere, waaronder een derderangs  producer. Wanneer hij het zangtalent van het meisje ontdekt, ruikt hij meteen het grote geld en lanceert haar als “Little Voice”.


Een muzikale theatervoorstelling onder leiding van een liveband.

Speeldata


Vrijdag 22 januari 2016

Zaterdag 23 januari 2016

Vrijdag 29 januari 2016

Zaterdag 30 januari 2016

Vrijdag 5 februari 2016

Zaterdag 6 februari 2016


Locatie


Sint Gabriëlinstituut


Auteur


Jim Cartwright


Regie


Eric Meirhaeghe

Cast

Regie assistent: Mike Minnebo / Souffleur: Hilde Droeshout / Toneelmeester: Karel Van Overdijn, Mike Minnebo, Martine Janssen / Zangcoach: Erwin De Brabanter / Technische leiding: Joris Van Lijsebeth / Geluid: Joris Van Lijsebeth, Ann Matthys / Video: Robin Evenepoel, Joris Van Lijsebeth, Xenia Geeraerts (making of) / Belichting: Thomas Van Hecke, Harry Fleerackers, Francis Gochet / Decor: Johan De Rijck,  Joris Van Lijsebeth, Adolf Geeraerts, Francis Gochet, Ronny Merckx, Mike Minnebo, Thomas Van Hecke, Karel Van Overdijn, Johnny Van den Broeck, Frank De Strooper, Johnny De Brabanter, Francis Gheysels /Decorontwerp: Eric Meirhaeghe /  Plaatsing belichting: Joris Van Lijsebeth, Johnny De Brabanter, Karel Van Overdijn, Johan De Rijck, Robin Evenepoel / Grime: Ann Matthys, Hilde Droeshout, Terry Merckx-Van Londerzele / Public Relations: Karen De Rijck, Nadine Baeyens, Marc De Bisschop, Yvette Quinteyn, Bettina De Bolle, Ingrid De Schryver, Diane Janssen, Johnny Van den Broeck, Hilde Droeshout, Xenia Geeraerts, Thomas Van Hecke / Affiche: Johan Duquet, Veerle De Brabanter / Website: Thomas Van Hecke, Xenia Geeraerts / Programmablad & PPT: Xenia Geeraerts, Johan Duquet / Productieleiding: Johan De Rijck

Woordje van de regisseur


Sinds de dood van haar vader heeft de schuchtere Ella zich terug getrokken in haar kamer. Tussen zijn video’s en langspeel-platen leeft ze in haar eigen droomwereld. De man was grote fan van Amerikaanse film-en zangdiva's, zij respecteert zijn nagedachtenis door zijn geliefde filmfragmenten te bekijken en nummers van zijn favoriete zangeressen na te zingen. Haar moeder, Marie, waarmee ze het huis deelt, heeft weinig meer ambitie dan zich zoveel mogelijk in het uitgaansleven te storten. In plaats van aandacht te schenken aan haar dochter en er samen met haar een gewoon gezinsleven op na te houden, geeft Marie toe aan de drang om voortdurend uit te gaan, zich vol te gieten en de ene na de andere man te versieren. Dat ze daarbij haar dochter die ze smalend “Kind” blijft noemen, respectloos behandelt en steeds meer in de vergeethoek drumt, is het minste van haar zorgen. Op geregelde tijdstippen valt haar zuster Rita binnen. Ook haar gezinsleven is ernstig beschadigd en om aan die nare familiesituatie te ontsnappen, zoekt ze het gezelschap van Marie. Niet zelden vinden ze samen troost in meerdere glazen trappist. In haar drang tot zelfbevestiging versiert Marie tijdens haar escapades de ene man na de andere. De laatste in de reeks is Ed Desmet, een derderangs manager die overloopt van de mooie praatjes. Als hij de mensenschuwe Ella hoort zingen, denkt hij munt te kunnen slaan uit haar gouden stem. Hij wil haar lanceren als het zangwonder Little Voice .Als later blijkt dat Ella ook daadwerkelijk talentvol blijkt te zijn, zien zowel Ed als Marie het geld al binnenstromen... Maar wat gebeurt er als dit talent absoluut niet voor publiek wil optreden? Hoe krijg je deze mensenschuwe en schuchtere jonge vrouw uiteindelijk toch op hetpodium? Dit stuk is gebaseerd op het in Londen zeer succesvolle muzikale toneelstuk “The Rise and Fall of Little Voice” van toneelschrijver Jim Cartwright.


De regisseur

Bekijk hier alle

Foto's

Little Voice (1)
Little Voice (2)
Little Voice (4)
Little Voice (5)
Little Voice (5)_edited1
Little Voice (6)
Little Voice (7)
Little Voice (8)
Little Voice (9)
Little Voice (10)
Little Voice (11)
Little Voice (12)
Little Voice (13)
Little Voice (14)
Little Voice (15)
Little Voice (16)
Little Voice (17)
Little Voice (18)
Little Voice (19)
Little Voice (20)
Little Voice (21)
Little Voice (22)
Little Voice (23)
Little Voice (24)
Little Voice (25)
Little Voice (26)
Little Voice (27)
Little Voice (28)
Little Voice (29)
Little Voice (30)
DSC_0815
DSC_0816
DSC_0824
DSC_0827
DSC_0840
DSC_0847
DSC_0855
DSC_0871