Januari 2023

DOODS

KOP

VLINDER

“Butterfly, fly away...”

Frank is een jonge man die sinds jaren gekluisterd is aan zijn rolstoel. Zijn moeder waaktover hem met een ziekelijke bezorgdheid. Na een toevallige ontmoeting met zijnbuurmeisjeSuzanne, die tevens call-girl is, groeit er tussen haar en Frank een innigegenegenheid. Maar dan verschijnt inspecteur Hofman met de melding dat Suzanne werdvermoord... Een doodskopvlinder op het flatje van Suzanne drijft de inspecteur naarFrank.Deze productie staat reeds jaren op ons verlanglijstje. In januari 2023 houden wij danook graag een plaatste vrij voor dit pakkend verhaal.Theater pur sang!

Speeldata


Vrijdag 20 januari 2023

Zaterdag 21 januari 2023

Zondag 22 januari 2023

Woensdag 25 januari 2023

Vrijdag 27 januari 2023

Zaterdag 28 januari 2023


20u - zondag om 15u

Locatie


GC Warande


Auteur


Frans Cools


Regie


Edwin Vandermeeren

Cast

Regie assistent: Lydia Van Laeren / Souffleur: Hilde Droeshout, Mike Minnebo / Toneelmeester: Kaat De Koninck, Karel Van Overdijn / Technische leiding: Johan De Rijck / Geluid: Christoph Ravyst / Belichting: Francis Gochet / Projectie: Francis Gheysels / Decor: François Asselman, Rudy Baillieu, Jean d'Haese, Patrick d’Hoker, Johan De Rijck,  Adolf Geeraerts, Francis Gochet, Ronny Merckx, Mike Minnebo, Arno Rossignol, Jan Rossignol, Johnny Van den Broeck, Thomas Van Hecke, Karel Van Overdijn / Public Relations: Nadine Baeyens, Marc De Bisschop, Bettina De Bolle, Johan De Rijck, Ingrid De Schryver, Hilde Droeshout, Diane Janssen, Johnny Van den Broeck / AfficheJohan Duquet, Xenia Geeraerts, Miek Van Hemelryck / Website: Thomas Van Hecke, Xenia Geeraerts / Programmablad & PPT: Francis Gheysels, Xenia Geeraerts, Maxim Ulin / Reservatie: Nadine Baeyens, Marc De Bisschop / Productieleiding: Xenia Geeraerts / Medewerkers achter de schermenMartine Anthoons, Ariane Carlier, Lisette Ceyssens, Bettina De Bolle, Johnny De Brabanter, Karin Delil, Anke De Rijck, Demi De Roeck, Sofie De Smedt, Geertje Evenepoel, Davy Gochet, Martine Janssen, Yorben Lescrauwaet, Karina Lukyanova, Terry Merckx-Van Londerzele, Bruno Nuyts, Jade Nuyts, Xian Nuyts, Rita Penne, Ella Praet, Yvette Quintyn, Amber Rossignol, Brend Rossignol, Joke Rossignol, Chloë Van Berlamont, Febe Van Berlamont, Marina Van der Haegen, Karin Van Overwaelle, Olivier Van Sannen, Liesl Vernis, Annick Wachtelaer, Jordy Windis

Woordje van de regisseur


Beste sympathisanten van Toneelkring De Waag,

Laat ik me eerst misschien even voorstellen. Ik ben Edwin Vandermeeren, 54 jaar en woonachtig in Halle. Sedert mijn 11 jaar ben ik verbonden als acteur en later als regisseur aan het Kon. KWB toneel De Linde uit Lembeek. Toen ik eind jaren 90 buiten het komische genre ook eens “iets anders” wou spelen belandde ik bij Theater ACTA uit Sint-Rochus Halle. Drie jaar later stond er een stuk geselecteerd, waar ik totaal weg van was... "Doodskopvlinder”. Ik zou de rol van Franky spelen... De productie ging echter tot mijn grote spijt niet door, terwijl ik er zo naar uitkeek! Een jaar later werd de groep zelfs om verschillende redenen opgedoekt .Ik speelde en regisseerde inmiddels niet alleen bij De Linde, maar ook bij De Moedige Strijders in Essenbeek Halle, en bij Weredi Lot. In 2017 kreeg ik er de adolescenten onder mijn hoede met “Bang, bang, you’re dead” van Mastrosimone. In het publiek zat ene “Johan De Rijck”, die blijkbaar onder de indruk was van onze prestatie, en vroeg me of ik ook buiten mijn regio wou regisseren. Toen ik in januari 2018 naar de productie “GeTICt” van De Waag kwam kijken stelde de op dat moment kersverse voorzitter Xenia Geeraerts mij de shortlist voor met stukken die De Waag de komende jaren wou programmeren. Toen ze ”Doodskopvlinder”vermeldde, riep ik zonder twijfel: “Die wil ik!”. Nu, zes jaar later, zijn we klaar om dit prachtige stuk op jullie los te laten. Bedankt aan het bestuur van De Waag voor deze opportuniteit, bedankt aan iedereen van de productieploeg voor de aangename zoektocht, waarvan we u nu het resultaat mogen tonen. Veel kijkplezier met ....”Doodskopvlinder"!


De regisseur

Bekijk hier alle

Foto's

H_Doodskopvlinder14
H_Doodskopvlinder5
H_Doodskopvlinder4
H_Doodskopvlinder21
H_Doodskopvlinder9
H_Doodskopvlinder8
H_Doodskopvlinder6
H_Doodskopvlinder1
H_Doodskopvlinder11
H_Doodskopvlinder7
H_Doodskopvlinder13
H_Doodskopvlinder2
H_Doodskopvlinder3
H_Doodskopvlinder22
H_Doodskopvlinder15
H_Doodskopvlinder17
H_Doodskopvlinder20
H_Doodskopvlinder18
H_Doodskopvlinder16
H_Doodskopvlinder12
H_Doodskopvlinder19
H_Doodskopvlinder10

Reacties van het publiek