Januari 2018

GeTICt

"Tenslotte het is niet omdat zij een probleem hebben,

zij getict zijn"

We zijn te gast in de praktijk van Dokter Stern, een psychiater met wereldfaam die mensen helpt bij het controleren van hun tics. In zijn wachtkamer maken we kennis met Fred, met het syndroom van Gilles de la Tourette, Alfons met een cijfermanie, Blanche met haar smetvrees, Maria die altijd twijfelt of ze thuis alles goed heeft afgesloten, Bob die niet over lijnen durft lopen en Marc die alles, maar dan ook alles, twee keer zegt. Wanneer dokter Stern blijkt opgehouden te zijn op de luchthaven, besluiten de patiënten om zelf een groepstherapie te organiseren, met alle hilarische gevolgen vandien. Een knotsgekke komedie met een verrassend plot. (naar Op&Doek)


Speeldata


Vrijdag 12 januari 2018

Zaterdag 13 januari 2018

Zondag 14 januari 2018

Woensdag 17 januari 2018

Vrijdag 19 januari 2018

Zaterdag 20 januari 2018

Locatie


GC Warande


Auteur


Laurent Baffie


Regie


Eric Meirhaeghe

Cast

Regie assistent: Mike Minnebo / Souffleur: Hilde Droeshout / Toneelmeester: Karel Van Overdijn / Decorontwerp: Eric Meirhaeghe /Technische leiding: Johan De Rijck / Belichting: Kristof Decat, Yann Lenaerts / Geluid: Christoph Ravyst / Decor-Licht: Johan De Rijck, Adolf Geeraerts, Yann Lenaerts, Ronny Merckx, Christoph Ravyst, Jean-Pierre Ravyst, Johnny Van den Broeck, Karel Van Overdijn / Grime: Hilde Droeshout, Terry Merckx-Van Londerzele, Raymonda Van den Borre / Public relations: Nadine Baeyens, Marc De Bisschop, Bettina De Bolle, Johan De Rijck, Ingrid De Schryver, Diane Janssen, Johnny Van den Broeck / Affiche: Johan Duquet, Veerle De Brabanter / Website: Thomas Van Hecke / Programmablad & PPT: Johan Duquet, Xenia Geeraerts / Reservatie: Nadine Baeyens, Marc De Bisschop / Productieleiding: Xenia Geeraerts

Woordje van de regisseur


Laurent Baffie, geboren in Parijs op 18 april 1958, inwoner van Toulouse, is een Frans radio-en televisie-presentator. Hij is tevens acteur en regisseur en hij schreef zowel voor theater als voor film en televisie. “Ge-TIC-t”, in het Frans: ‘TOC-TOC’, dateert van 2005 en is zijn tweede avondvullend toneelstuk. Deze succesvolle productie werd destijds in het Théâtre du Palais Royal in Parijs in twee en een half jaar tijd maar liefst zeshonderd maal opgevoerd. Nadien kende het stuk een groot succes in Québec, Spanje en Franstalig België. Sinds 2011 wordt het stuk ook in het Nederlands opgevoerd. “TOC”, in de Franse titel, staat voor “troubles obsessionnels compulsifs” of obsessieve en compulsieve gedragsstoornissen, welbekend in de psychiatrie. Arithmomanie, nosofobie en palilalie... zijn enkele van die stoornissen waaraan een aantal van de hoofdpersonages uit dit verhaal lijdt. Dr. Stern, neuropsychiater en internationaal vermaard, raadpleegt slechts eens in de twee of drie jaar in België en hierbij wil hij nooit tweemaal dezelfde patiënt zien. Na meer dan een jaar wachten zijn er zes “gelukkigen” aanwezig op deze uitzonderlijke ontmoeting, ongeduldig en angstig. Maar de eminente therapeut is opgehouden, geblokkeerd in Frankfurt door de grillen van het luchtvervoer. Met hun respectievelijke tics proberen de patiënten dan maar de tijd te doden door een groepstherapie te improviseren en zo elkaars obsessies beter te leren kennen. Het valt snel op dat deze mensen doodgewone mensen zijn die enkel maar in het oog springen doordat ze hun tic nerveux niet onder controle kunnen houden. Een vervelende zaak omdat ze zo opvallen waar ze dat liever niet zouden doen. En of ze het nu willen of niet, de onderlinge confrontaties, de onophoudelijke woordenstromen, de gevatte replieken en de komische eigenheid van de verschillende tics leiden tot hilarische momenten.


De regisseur

Bekijk hier alle

Foto's

GeTICt Toneelkring De Waag
Getict (1)
Getict (2)
Getict (4)
Getict (5)
Getict (6)
Getict (7)
Getict (8)
Getict (9)
Getict (10)
Getict (11)
Getict (12)
Getict (13)
Getict (14)
Getict (15)
Getict (16)
Getict (17)

Bekijk hier de

Promofilm