Januari 2019

POETSMAN

“Het leven lijkt een grap, hoe hard het lot ook toeslaat”.

We maken kennis met Juul en Rosa, die aan Multiple sclerose lijdt. Om de verzorging van zijn vrouw te betalen, besluit Juul bij te klussen. Bijgevolg blijft het huishouden onbeheerd achter. Wanneer de advertentie voor poetsvrouw door een poetsman wordt ingevuld, ontstaan hilarische toestanden. Ondanks zijn  gerechtelijk verleden, kijkt hij op geen uur, wast, plast en brengt de nodige portie vrolijkheid in huis. De toeschouwer zal niet weten of de tranen die over zijn wangen rollen, van het lachen of van het huilen zijn. Een verhaal uit het leven gegrepen met een komische toets. (naar Open&Doek)


Speeldata


Vrijdag 18 januari 2019

Zaterdag 19 januari 2019

Zondag 20 januari 2019

Woensdag 23 januari 2019

Vrijdag 25 januari 2019

Zaterdag 26 januari 2019


Locatie


GC Warande


Auteur


Raymond Cogen


Regie


Bert De Munter

Cast

Regie assistent: Mike Minnebo / Souffleur: Lydia Van Laeren / Toneelmeester: Karel Van Overdijn / Decorontwerp: Bert De Munter/ Technische leiding: Johan De Rijck / Geluid: Christoph Ravyst / Belichting: Yann Lenaerts, Arno Rossignol / Decor-Licht:

François Asselman, Johnny De Brabanter, Johan De Rijck, Adolf Geeraerts, Francis Gochet, Ronny Merckx, Mike Minnebo, Danny Tortelboom, Karel Van Overdijn / Public Relations: Nadine Baeyens, Marc De Bisschop, Bettina De Bolle, Johan De Rijck, Ingrid De Schryver, Diane Janssen, Johnny Van den Broeck / Affiche: Johan Duquet, Robin Gheysels / Website: Thomas Van Hecke / Programmablad & PPT: Johan Duquet, Xenia Geeraerts, Francis Gheysels / Reservatie: Nadine Baeyens, Marc De Bisschop / Productieleiding: Xenia Geeraerts


Woordje van de regisseur


Waag je het of waag je het niet?’ Het zou de titel van een televisiequiz kunnen zijn ...Toen de Waageneerkes mij vroegen bij hen nog eens te willen regisseren, kwamen onmiddellijk de mooie herinneringen aan de fijne samenwerking van 2015 (‘Paradijsvogels’) naar boven en heb ik het niet gewaagd te twijfelen.Samen hebben we onze schouders gezet onder dit WAAGstuk waarin een ‘indringer’ –in tegenstelling tot bij Pinter –de orde niet komt verstoren, maar de orde komt herstellen en tracht wat ‘zon’ in het huishouden van Juul en Rosa te brengen. Of heeft hij zelf iets op zijn kerfstok en tracht hij “zijn leven terug op de rails te krijgen”?


Veel kijkplezier.


Toneelkring De Waag wil deze productie graag opdragen aan iedereen die te maken heeft met een chronische ziekte.

Bekijk hier alle

Foto's

Poetsman (1)
Poetsman (2)
Poetsman (3)
Poetsman (5)
Poetsman (7)
Poetsman (8)
Poetsman (9)
Poetsman (10)
Poetsman (11)
Poetsman (12)
Poetsman (13)
Poetsman (14)
Poetsman (15)
Poetsman (16)

Bekijk hier de

Promofilm