Toekomst

Toneelkring Kamer van Rethorica

DE WAAG

 

Mi lanct na di

gheselle mijn

In 1975 bracht Toneelkring De Waag voor het eerst toneel naar Liedekerke! Op het palmares van De Waag treffen we stukken aan als: 'Eén vloog over het koekoeksnest', 'Het gezin van Pamel', 'My fair lady' & 'De Paradijsvogels'.

In 2008 kreeg de toneelvereniging de eretitel van Kamer Van Rethorica en werd onlangs voor zijn jarenlange inzet beloond met de titel 'Toneelgemeente 2013'.

Sinds kort brengt De Waag ook jeugdtheater met Jong GeWaagd. En geeft jongeren tot 18 jaar ook eens de kans om op de planken te staan.

De Ezels van Bruegel

Samenwerking toneelverenigingen Vlaams-Brabant

Najaar 2019

In 2019 zal het 450 jaar geleden zijn dat de schilder Pieter Bruegel overleed. Heel wat verenigingen, gemeenten en inwoners uit Pajottenland & Zennevallei slaan de handen in elkaar voor de organisatie van een regionaal Bruegeljaar vol activiteiten en beleving. De theaterproductie ‘De Ezels van Bruegel’ is een productie die wordt georganiseerd door lokale vrijwilligers. Tal van acteurs, muzikanten, productie- en logistieke medewerkers hebben zich verenigd om in september en oktober 2019 het verhaal van Pieter Bruegel in verschillende cultuurcentra in de regio te brengen.

 

Doorheen het toneelstuk volgen we de schilder die zijn weg zoekt en vindt als kunstenaar in de woelige 16e eeuw onder het Spaanse bewind. Humor, liefde en drama brengen historische feiten en lokale verhalen tot leven. Niet enkel theater, maar ook muziek en dans zorgen voor een totaalspektakel. Samen met de theaterproductie reist ook een kleine historische tentoonstelling mee naar de cultuurcentra.

 

Auteur: Luc Vierendeels

 

Medewerkers Toneelkring De Waag: Johan De Rijck, Lisette Ceyssens, Mike Minnebo, Karel Van Overdijn, Hilde Sanders, Dolf Geeraerts, Marina Van Der Haeghen, Johnny Van den Broeck

Allo Allo

Productie januari 2020

 

“The Fallen Madonna with the Big Boobies”

 

Iedereen kent wel cafébaas René Artois, Herr Flick, Monsieur Leclerc, Yvette, Mimi en Helga en het beroemde schilderij van Vonn Klomp “The Fallen Madonna with the big boobies”.

 

Wij volgen het leven van René Artois en zijn vrouw Edith in hun café in het Franse dorpje Nouvian. Wanneer de tweede wereldoorlog uitbreekt wordt hun leven overhoop gegooid.

 

René probeert de Duitsers te paaien met af en toe een gratis drankje en gratis  “diensten “ van zijn serveersters, in ruil voor moeilijk te verkrijgen artikelen zoals paraffine, suiker en boter. Tegelijkertijd werkt hij ook nauw samen met het verzet. De jacht op het schilderij, door de Duitsers erg gewild, de ondergedoken piloten in zijn café en het nakende bezoek van Hitler aan het dorp maken van het geheel een hilarisch stuk.

 

 

Auteur: Jerremy Lloyd en David Croft

 

De laatste kans

Productie mei 2020

 

“Een rollercoaster aan hilarische confrontaties en komische verwikkelingen”

 

Als laatste poging om hun huwelijk nieuw leven in te blazen, nemen Rudy en Mia contact op met een relatietherapeut. De sessie met de relatietherapeut krijgt plots een andere wending als een oude schoolkameraad van Rudi aanbelt. Een hilarische deurenkomedie.

 

Auteur: Jeroen Maes

 

Staan op het programma:

 

  • The sound of music
  • Doodskopvlinder
  • Geheugen van water
  • Poppen
  • Schoonzusjes
  • Gemengd dubbel